28 lipca 2019

Cmentarz w Bezławkach

Stowarzyszenie Blusztyn zaprosiło członków naszego Stowarzyszenia do wspólnych prac na cmentarzu w Bezławkach, w których chętnie wzięliśmy udział. W sobotni poranek 27 lipca o godz. 9.00 rozpoczęły się prace na jednym ze stoków cmentarza. Została wyciągnięta z ziemi i wypoziomowana część nagrobków, w większości dziecięcych. Na cmentarzu zamontowano również kilka krzyży, które wróciły z Kliniki Krzyży. Przy jednym z grobów odnaleziono pobitą tabliczkę. Należy tylko podziwiać zapał i zaangażowanie ludzi, którzy dzisiejszego poranka przyszli do pracy na cmentarzu w Bezławkach i z całym sercem i zaangażowaniem pracowali do późnych godzin popołudniowych. Dziękujemy za zaproszenie, chętnie weźmiemy udział w kolejnych pracach na cmentarzu w Bezławkach.

Tekst: Maria Grygo

Foto. Krzysztof Grygo, Maria Grygo